Strømregning større enn forventet?

Strømregning større enn forventet?

Sjokket om å åpne en strømregning for å finne det er mye høyere enn forventet, kan forårsake en forferdelig mengde stress, spesielt hvis budsjetter er stram. Her er noen grunner til at regningen din kan være høyere enn forventet, og noen få tiltak du kan ta for å unngå fremtidige overraskelser.

Husholdningsfaktorer som kan forårsake høy strømregning

 • Sesongvariasjoner: Ekstreme temperaturer i løpet av året kan ha betydelig innvirkning på strømregningen, spesielt hvis du bor i en av de kjøligere delene, da oppvarming lett kan utgjøre over 30% av en gjennomsnittlig energiregning.
 • Husdesign: Hvis du nettopp har flyttet inn i en eldre eiendom, kan du finne at strømregningen øker ettersom strukturen er mindre effektiv. På samme måte, hvis ditt hjem ikke utnytter naturlig temperaturoverføring gjennom året, kan det hende du finner ut at du trenger kunstig oppvarming og kjøling for å kompensere, å skyve opp strømregningen.
 • Livsstil: Endringer i din livsstil kan ha en dramatisk effekt på strømregningen. Endringer som å ha en baby, flytte inn med en partner, eller til og med begynne å jobbe hjemmefra, kan alle ha en betydelig effekt på strømforbruket.
 • Feil fakturering: De fleste måleravlesninger utføres fortsatt av en ekte person, og feil kan gjøres. Hvis du er bekymret for at regningen din er basert på feil lesing, må du sjekke energimåleren og gi forhandleren et anrop.

Eksterne faktorer som påvirker prisen på strøm

 • Inflasjon: En årsak til prisøkninger er økonomisk inflasjon. Regjeringen har som mål å få verdien av alle varer og tjenester økt med 2-3% per år, så strømregningen kan øke proporsjonalt. Likevel kan lønnene dine ikke nødvendigvis øke i tråd med dette.
 • Infrastruktur: Da det meste av strømmen din er generert en stor avstand fra veggkontaktene, er det kostnader involvert med å transportere energien til hjemmet ditt. Denne regningen er hentet opp av distributørene, som sender den til forhandlerne, som legger den til på regningen.
 • Offentlig innflytelse: Ulike regjeringsprogrammer for å redusere karbonutslipp og oppmuntre til investeringer i fornybare energiressurser har blitt både klandert og feiret for å endre strømrpsier. Konkurransen mellom tilbydere holder prisene relativt lave, men fordi det bare finnes et enkelt distribusjonsnett, bidrar regjeringens regulering til å opprettholde økonomisk levedyktighet i nettverket samtidig som prisene holdes rimelige.

 

Hva kan du gjøre for å unngå å bli overrasket?
Å være nøye med energiforbruket er det beste du kan gjøre . Tross alt, det kan ikke overraske deg hvis du har oppmerksomhet til det! Som til side, her er noen praktiske tiltak du bør vurdere for å holde kostnadene nede.

 • Gjør hjemmet ditt mer effektivt: Hvis du mistenker at hjemmet ditt er årsaken til regningen, kan det være lurt å se om det finnes noen måter å forbedre energieffektiviteten (f.eks. Installere bedre isolasjon). Dette kan være vanskelig hvis du leier, men noen utleiere kan se energibesparende produkter som en verdig investering, det finnes verktøy som energiportalen som kan hjelpe deg med dette.
 • Sjekk apparatene dine: Kanskje du nettopp har investert i en ny Smart TV, eller har klimaanlegget i gang hele dagen, noe som kan presse strømregningen opp. Å være klar over apparatene du kjører, og hvor ofte de suger kraft, er en god måte å bekjempe regnings sjokk. Hvis dette kan være deg, slår apparatene dine ut på veggen når de ikke er i bruk, noe som kan gjøre en betydelig forskjell.
 • Installer energisporingsenheter: En Home Energy Meter er en enhet som klipper til smart meter og overfører energidata trådløst til en separat skjerm i hjemmet ditt, og viser din daglige, daglige og månedlige strømforbruk. For sanntidssporing av energi er dette et verdifullt verktøy.
 • Snakk med leverandøren din: Hvis du sliter med å betale en høyere sum hvert kvartal, kan det være lurt å be om en kortere faktureringsperiode. I tillegg kan det hende du finner det lettere å betale et fast beløp på hver regning basert på forrige forbruk, slik at peak brukstidene er gjennomsnittlig gjennom året.
 • Sammenlign og bytt strømleverandør

Hvis du konsekvent bruker mer enn forventet, kan det være på tide å sammenligne leverandører og tenke på å bytte. Energiforhandlere er svært konkurransedyktige og annonserer regelmessig nye måter å gi kundene en god avtale: start ballen ved å sammenligne her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *